måndag 21 juli 2008

"Var inte rädd att säga vad som är rätt och fel"

10 dagar är inte mycket, jag hade önskat att det hade blivit många fler i England men det kommer fler somrar och semestrar. Nedslagen i nyhetsflödet blir kanske inte helt representativa under en semestertripp men det var påtagligt hur det mesta av rapporteringen hade en kritisk ton mot regeringen medan tories framställdes i mer positiv dager, möjligen med undantag för att Boris Johnson redan har förlorat en av sina vice borgmästare i London. Och det var mer än det vanliga mediala regeringsgnället och dunket i oppositionsryggen som brukar höra till...

Tories ligger helt enkelt i vinnarhålet, men inte genom att vara mindre ideologiska och mer lika sina motståndare. Personligt ansvar, familj, värderingar och annat som det talas med alldeles för små bokstäver om i den svenska debatten, trots att det borde finnas goda förutsättningar för ett positivt gensvar, är några av hörnpelarna för tories framgång.

Elise Claessons krönika i dagens Svenskan rekommenderas varmt. Liksom en artikel från The Guardian häromveckan.

Tyvärr svårt att säga att Claesson har helt fel när hon skriver att borgerligheten har beröringsskräck för sin egen värdegrund.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller helt med dig - de evenska borgarna drar sig mot mitten, och saknar snart helt en egen profil. Ja, förutom M, som kör stenhårt med sin arbetarfientliga fascistattityd. Synd att Kd drunknar i smeten. Jag menar - Odell?! Give me a break! Karlen är mer nyliberal än moderatpacket sammanslaget! Och Hägglund ska vi inte tala om - han är en skarprättare av svensk välfärd.

Tyvärr kommer det att bli samma sak i England om(när) tories röstas in igen. Folk har tyvärr glömt Margaret Thatchers framfart. Läs gärna lite arkivnyheter från hennes tid vid makten! Det kan bli en liten väckarklocka. Nu vill de ha tillbaka fascismen. Varsågoda och skölj! Engelska tories är ungefär sju resor mer fascistoida än de svenska borgarbrackorna, så det blir nog jättekul för den breda massan när överklasskramarna återkommer.

Inte för att Brown gjort ett bra jobb. Det har han inte. Inte Blair heller, iaf inte sista åren. Han skulle aldrig ha gett sig ilag med USA och börjat skuggkriget mot terrorismen. Helt fel. USAs krig mot terrorismen handlar inte om terrorism utan om mer olja åt USA. Dumt av Blair att gå på den niten!

Annars är det ju bra för oss som vill besöka England att toriss röstas in. Devalvering av pundet, utarmning av samhällsekonomin och andra borgerliga attribut gör det billigare för turisterna! (Det är kanske ingen tröst för de engelsmän som inte kommer att ha råd att värma upp sina hem om vintern...)

Ninni J

Geronten - Patric Rylander sa...

Ditt inlägg är på en nivå som inte förtjänar att kommenteras. Att kasta ordet fascist på politiska motstånadre inger inte förtroende. Den som vill skapa sig en egen uppfattning om huruvida tories är ett fascistiskt parti rekommenderas ett besök på partiets hemsida: http://www.conservatives.com/